2018. augusztus 15., szerda

A legkedvencebb

Érdekes, hogy a brokkoliból készült leves annak ellenére, hogy zöld színű szinte az első kóstolás óta lecsúszik. Túlbonyolítani ezt sem szoktam, bár mostanában (ha nem felejtem el) teszek bele fokhagymát is, így kicsit finomabb az íze.
A brokkoli leves azért is tuti, mert a sötétzöld szín sokminden mást "elnyel". Turmixolhatunk bele főtt tojást, főzhetünk bele zabpelyhet, krumplit, srgarépát, fehér répát, csak a fantáziánk szab határt. :)
 
Alap brokkoli krémleves hozzávalói:
 
1 brokkoli
1/2 hagyma
1 kis gerezd fokhagyma
olivaolaj
víz vagy alaplé
tejszín, zabtej vagy kókusztej
 
A brokkolit megmossuk, és feldaraboljuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. 
Egy fazékban felmelegítjük az olajat, majd rádobjuk a vöröshagymát, üvegesre pároljuk egy kis sóval és vízzel.
Ezután beletesszük a fokhagymát és brokkolit és felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi épp ellepi. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük, és puhára főzzük. A brokkolinak elég pár perc, minél tovább főzzük, annál kevésbé szép zöld a színe.
Ha megfőtt, egy botmixer segítségével pürésítjük. Ha kicsit finomítani szeretnénk az ízét, löttyintsünk a turmixoláskor bele egy kis tejszínt vagy növényi tejet.
 
Brokkoli leves
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése