2018. augusztus 12., vasárnap

Egy nagy lépéssel előrébb

Februárban eljutottunk odáig, hogy mindennap ivott juice-t Peti, váltogattuk azokat a recepteket, amiket ITT leírtam és szépen lassan a gyógyszeres pohárkát felváltotta a rendes pohár.
Itt még a gyógyszeres pohárból, január végén
 

 1 normál ikeás pohár, napi juice néven futott. :)
 
Március elején arra gondoltam, hogy igazából a folyékony zöldség és gyümölcslevektől egy picike ugrással "átvergődhetnénk" a levesekig. A kisbabák hozzátáplálásánál is gyakran először a gyümölcspépek, majd a zöldségpépek következnek. És működött a dolog. Először csak az én tányéromból egy kanál hegyéről, nagy grimaszok kíséretében, aztán 1-2 kanálkával, majd saját tányérból.
Itt Írországban nagy ritkán látni "átlátszó" levest, így azt nem is erőltettem, krémlevest csináltam. NAGY előnye, hogy bármit bele lehet keverni, még olyan dolgokat is, amit egyébként nem igazán enne meg a delikvens, de a fejlődése miatt viszont szüksége lenne rá: tojást, húst, különféle zöldségféléket.... De ne szaladjunk annyira előre, ott még nem tartunk. :)
 
Itt is az édesebb ízvilágú levesekkel kezdtük: sárgarépa, sütőtök, édesburgonya szinte mindenbe került.
 
Mindenesetre az első időkben itt is egyszerű alapanyagokból, sóval készüljön a leves, nem kell "csicsázni" különféle fűszerekkel, belevalókkal.
A sárgarépa mellé válasszunk semleges ízű zöldséget pl. fehérrépát vagy cukkinit, kevés hagymát.
 
MÁRCIUS MÁSODIK FELÉRE elértük, hogy a napi juice mellé bevezettük a napi levest, egy merőkanállal mindenféle levesből evett (ez kb 1-1,5 deci).
A levesek közül szeretnék megosztani néhányat, kipróbálásra, ötletindítónak.
 
Hozzávalók:
1/2 hagyma
3-4 sárgarépa
1 közepes cukkini
 
Megtisztítunk mindent, kicsi darabokra vágunk, beletesszük egy lábosba, ízlés szerint sóval, és annyi (tisztított) vizet öntünk rá, hogy éppenhogy ellepje.
Puhára főzzük, kb 30-40 perc alatt.
Botmixerrel és egy kevés kókusztejjel vagy mandulatejjel vagy zabtejjel összeturmixoljuk.
Ne legyen nagyon híg, de ne maradjon darabos! Ez utóbbi nagyon fontos!
 
ÉS még valami. Mindenki ezt egye a családban. Anya, apa, tesók is. Ha ez az ebéd, akkor mindenki kóstolja meg legalább.
 
Cukkinis sárgarépa krémleves
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése