2018. július 31., kedd

Az első lépések

A mai fejemmel kicsit másként kezdenék neki ennek a hosszú, strapás kirándulásnak, úgy gondolom, hamarabb elértük volna az első sikereket. DE leírom, mi hogyan kezdtünk neki és mivel egészíteném ki az egész cécót.
 
Amikor már tele a hósipkánk az adott történettel, akkor mindenképpen vigyük el a házi orvoshoz, gyermekorvoshoz, kérdezzük ki, hogy ő mit tanácsol, ha szerencsénk van, még meg is fogja vizsgálni. :)
(Nálunk ez úgy történt, hogy mi elvittük, az orvos meg azt mondta, az ő lánya is hónapokig brokkolit evett... Használjunk ajándékozós, matricás táblázatot, ha eszik valami újat az adott héten, kapjon egy matrciát. Hát, enyhén szólva, Petit semmilyen mértékben nem hatotta meg ez a XXI. századi, modern módszer... :)))) )
 
Étvágytalanságot sokminden okozhat:
vérszegénység, fertőzéses betegségek, középfülgyulladás, rossz állapotban lévő mandulák, szívbetegség, vesebetegség és egész kicsi kortól akár pszichés betegségek is: pl testvérféltékenység, családi konfliktus...
 
"Számos vizsgálat segíthet a probléma felgöngyölítésében.
Bélférgesség, bakteriális fertőzés, gomba, széklet vér kimutatása, ételallergia, Helycobacter pylori baktérium (gyomorban előforduló kórokozó) vizsgálat már a háziorvosunk által megtörténhet.
Ennek segítségével számos betegségre fény derülhet. Természetesen, ha a gyermek vizsgálata során más betegségre terelődik a gyanú, pl. arcüreggyulladás, akkor további vizsgálatok válnak szükségessé (röntgen, stb.).
Ha gyanú merül fel arra vonatkozóan, hogy például gyermekünknek egyéb bélbetegsége van (lisztérzékenység, felszívódási zavar), akkor gasztroenterológus szakrendelésen további vizsgálatok történnek."
Forrás: www.webbeteg.hu


 A válogatósság az autizmus tünete is lehet. Ha bármilyen más tünettel is szembesül az ember, akkor keresd fel a pontos diagnózis miatt a gyermekorvost, a kezelési és terápiás lehetőségekről pedig érdemes Kertész Nikit és csapatát megkeresni.
Honlapjuk:
http://www.kerteszniki.eu/

Mivel vizsgálatig nem jutottunk el, így először megpróbáltuk kicsit helyreállítani a légutakat és az immunrendszert.
1. A Sambucus nevű táplálékkiegészítőt kapta emelt, téli adagban Petike és teljes mértékben elhagytuk a tejtermékeket.
Egy dologra tudtunk támaszkodni, szerette a szirup állagú gyógyszereket, és így cseppenként hozzá tudtam szoktatni a Sambucus ízéhez.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Sambucus előtt kapott Floradix-et is, de sajnos ebből nem tudtam mennyiséget megitatni belőle, így feladtuk a próbálkozást.
2. Az állandó orr és füldugulást tengeri sós vizes orr - átmosással próbáltuk oldani. Vettünk egy neti kannát és irány a fürdőszoba.
Na, ne higgyétek, hogy olyan egyszerű volt. Apa csinálta, én meg öleltem Petikét, tartottam a fejét. 4-5 átmosás után már nem kellett a segítségem, s mivel jobb lett az érzet utána, Peti is szívesen csinálta nap mint nap.
Ez egy másik fajtája, állítólag ez még hatékonyabb, egyszerűbb a használata: https://www.iherb.com/pr/Nasaline-Squip-Squeezie-Nasal-Rinsing-System-1-Kit/46623
Videon itt tudjátok megnézni, de több is van a Youtube-n a különféle eszközökről.
3. El kezdtük használni a fülsapkát. Részletes leírást ITT találtok róla. Ezt azért, hogy higítsa a trutyit a fülében, könnyebben megszabaduljon tőle. Világbajnok orrfújó egyébként!
4. El kezdett gyerek kungfu edzésre járni, heti 2x45 percet. Korábban sem mozgott keveset, a suliig 6 km-t teszünk meg mindennap gyalog, de mikor elindult az ovis csoport, elsőként léptünk be az edzőterem ajtaján. A "szerelem" azóta is tart. :)
 
A következő bejegyzésben folytatom tovább a sztorit, egy kicsit még várni kell az első receptekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése